Retorn a la Comallega per Ton Ferret

Retorn a la Comallega narra el retorn al poble de Maks, un jove gurú tecnològic, després d’un desencontre amb la seva nòvia Joana. La Comallega és un poble mariner que no figura als mapes (però sí al Google Maps) i viu dels records dels emigrants que a finals del segle XIX van marxar a les Antilles. A la Comallega, Maks retroba sa cosina Laieta, amb qui anys enrere havia mantingut una relació molt especial, però un detall íntim li revela que alguna cosa falla.

Distingida amb la Menció Vicent Ferrer del premi Ciutat de Vinaròs, la narració combina figures literàries amb els formats digitals vigents l’any 2006: diàlegs en forma de missatges SMS o xats IRC, cal·ligrames interactius, paraules en llibertat animades, paròdies de webs i de blogs, una processó narrada en forma d’hipertext i simuladors digitals com un cervell d’alcalde capaç de generar infinits discursos polítics o un lloro centenari que repeteix les notícies que el lector sent a la ràdio.

Retorn a la Comallega (atenció, utilitza tecnologia Flash. Si no podeu accedir-hi, podeu veure aquest vídeo amb què va ser presentat a l’E-Poetry 2009).


filed under: