Retorn a la Comallega

Suggeriment de navegaciˇ: feu-hi clic amb el botˇ de la dreta i seleccioneu "Enter full screen".
El visor Ruffle utilitzat per recuperar el Flash no mostra la "š" ni les vocals amb accents i diŔresis.

Retorn a la Comallega Ús una proposta literÓria digital d'Anton Ferret publicada l'any 2006. Narra el retorn al poble de Maks, un jove gur˙ tecnol˛gic, desprÚs d'un desencontre amb la seva n˛via, Joana. La Comallega Ús un poble mariner que no figura als mapes (per˛ sÝ al Google Maps) i viu dels records dels emigrants que a finals del segle XIX van marxar a les Antilles. A la Comallega, Maks retroba sa cosina Laieta, amb qui anys enrere havia mantingut una relaciˇ molt especial, per˛ un detall Ýntim li revela que alguna cosa falla.

Distingida amb la Menciˇ Vicent Ferrer del premi Ciutat de Vinar˛s de 2007, la narraciˇ combina figures literÓries amb els formats digitals vigents l'any 2006: diÓlegs en forma de missatges SMS o xats IRC, calĚligrames interactius, paraules en llibertat animades, par˛dies de webs i de blogs, una processˇ narrada en forma d'hipertext i simuladors digitals com un cervell d'alcalde capaš de generar infinits discursos polÝtics o un lloro centenari que repeteix les notÝcies que sent a la rÓdio.

Elaborada inicialment amb MMB (Mediachance Multimedia Builder) fou posteriorment transformada a Flash, tecnologia tambÚ obsoleta. Actualment es mostra mitjanšant el visor Ruffle, que no reprodueix determinats carÓcters com accents o diŔresis, per˛ en permet una lectura completa i segura. En aquest vÝdeo podeu fer un recorregut per una versiˇ anterior. Podeu consultar aspectes legals i de privadesa en aquest enllaš.